Vitamine E (Tocopherol)

Tocopherol, bekend als vitamine E, komt vooral voor in veel verschillende commerciële voedingsmiddelen, zoals eieren, pepers, volkorenproducten of plantaardige oliën. Een speciale olie is de arganolie, die bekend staat om zijn rijkdom aan vitamine E. Deze olie is van hoge kwaliteit en helpt tegen ontstekingen in het lichaam, allergieën, verhoogt de vruchtbaarheid, verlicht de pijn op de borst en heeft een positief effect op de lever-, long- en huidziekten zoals bijvoorbeeld astma.

Het heeft een bijzonder sterk positief effect op vrije radicalen in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat het immuunsysteem wordt versterkt, waardoor het risico op ziek worden, wordt verminderd. Je kunt het immuunsysteem vergelijken met een ridder en zijn pantser, het pantser beschermt de ridder. Het beschermt tegen vijanden en dreigende aanvallers zoals bacteriën, mycobacteriën, virussen, schimmels en parasieten, die schadelijk zij en je ziek kunnen maken.

Een andere bijzonderheid van vitamine E is dat het essentieel is voor de mens. Dat wil zeggen, we kunnen het zelf niet maken, maar zijn afhankelijk door het aanbod van voedsel. Door het consumeren van plantaardige vetten komt vitamine E in ons lichaam, het wordt opgenomen in de dunne darm en vervolgens hoofzakelijk opgeslagen in de celwanden van verschillende weefsels. Hoofdzaken zijn lever, vetweefsel, hart, skeletspier, kiemklier, adrenale klieren, hersenen, pancreas en baarmoeder. Het lichaam heeft ongeveer 1.000 mg vitamine E in ons lichaam opgeslagen, die opnieuw en opnieuw toegankelijk zijn.

Onze tip: Een dagelijkse hoeveelheid van 11-15 mg vitamine E is voldoende om een gemiddelde volwassen gezond te houden.

0
0
0
s2sdefault