Watermeloen

Waarom is watermeloen gezond?

Botanische naam: Citrullis lanatus

Watermeloen is de meest geliefde vrucht in Amerika en behoort tot de familie van pompoenplanten. Ze kunnen tot maximaal 70 pond wegen. Ze zijn vaak langwerpig en lichtgroen, ze kunnen ook gestreept of gestippeld zijn en soms hebben ze witte strepen die van eind tot eind lopen. Om fruit te kunnen dragen moeten ze door honigbijen gestoofd worden. Watermeloenen die in warme, zonnige klimaten geproduceerd worden zijn in het algemeen al na ongeveer drie maanden.  

Door de productie van tetraploïde planten kunnen ook zaadloze watermeloenen gekweekt worden. Deze planten worden gebruikt om zaden te produceren voor nieuwe zaadloze planten.

Watermeloenen kunnen goed bij kamertemperatuur bewaard worden maar na het snijden moeten ze gekoeld blijven. Een geweldig feit is dat watermeloen ingrediënten zoals antioxidanten, flavonoïden, lypcopene tot zeven dagen kunnen duren.

 

Gezondheidsvoordelen van watermeloen

Het is geen verrassing dat watermeloen veel vitamine C bedraagt – 21% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid – het helpt het lichaam om het immuunsysteem te versterken, dit helpt bij het bestrijden van ziektes. Het bedraagt ook 17% vitamine A van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Het wordt gebruikt om de ooggezondheid te bevorderen en ook om ziektes zoals maculaire degeneratie en cataract te voorkomen. Vitamine B6 helpt de rode bloedcellen, het zorgt ervoor dat de zenuwen goed functioneren. Je lichaam maakt ook gebruik van de vitamine B6 om proteïne te verdelen, zodat je meer eiwitten kunt verbruiken. Kalium, hoewel slechts een relatief kleine hoeveelheid in watermeloen zit, helpt bij het in evenwicht houden van vloeistoffen in je cellen. (Een laag kaliumgehalte leidt soms tot spierkrampen). ). Een van de natuurlijke chemicaliën in watermeloenen is citrulline, dat wordt omgezet in arginine in de nieren, een aminozuur dat verantwoordelijk is voor hartgezondheid en het onderhoudt uw immuunsysteem. Hoe vaker deze transformatie plaatsvindt, hoe minder vet zich ophoopt in de cellen. Dit helpt bij het voorkomen van overgewicht en type 2 diabetes. Arginine verwijdert ook ammoniak en andere giftige stoffen uit je lichaam.

De antioxidant lycopeen is de ster van de watermeloen, een stof die ook bekend is voor tomaten, roze grapefruits en guavas. Terwijl de meeste van deze vruchten hun roodachtige kleur krijgen van anthocyanine flavonoïden, is het bij de watermeloen lycopeen. Wat betekent dit voor het lichaam? Terwijl bijna 92% van watermeloenen uit water bestaat, zorgt 8% van de watermeloen ervoor dat het hart, de prostaat en de huid beschermt. Lycopeen remt ontstekkingen en zorgt voor het behoud van de botten, het heeft ook het vermogen om vrije radicalen te neutraliseren. Hoe rijper de vrucht is, hoe werkzamer lypoceen is. Voor de watermeloen rijp is dus als die nog wit is, dan is het vitamine- en mineraalgehalte bijna nul. Een andere anti-inflammatoire stof in de watermeloen is cucurbitacine E of tripterpenoid. Het blokkeert de pijn, koorts en ontsteking. Cucurbitacin E neutraliseert ook stikstof bevattende moleculen in het lichaam. De voedingsstoffen worden verspreid over de hele watermeloen en niet alleen geconcentreerd in het donkerder rode centrum, zoals sommige mensen denken. In feite is de bast, die meestal niet wordt gegeten, een van de hoogste voedingsstoffenconcentraties.

 

Voedingstabel watermeloen

Een kopje blokjes van watermeloen (152 g) bevat:

Calorieën                                                                                                    46     

Koolhydraten                                                                                                11 g

Proteïne                                                                                                      1 g

Suiker                                                                                                         9 g

Vezel                                                                                                          1 g

 

Studies over watermeloenen

Wetenschappers zeggen dat watermeloen een positief effect heeft op libido. Ze zorgen ervoor dat de bloedvaten ontspannen (en zo dus disfunctie van erectie verhinderen). Watermeloenen bevatten lycopeen, bèta-caroteen en citrulline, deze verbindingen versterken het hart en het bloedsomloopstelsel. Het kan ook worden gebruikt bij de behandeling van angina, hypertensie, hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. In een test waren vier mannen en vijf vrouwen na de menopauze 51 tot 57 jaar oud, met hypertensie, maar anders gezond ondezocht. Ze kregen therapeutische hoeveelheden watermeloenen om ze te testen voor hun effectiviteit tegen hoge bloeddruk. De aorta van alle negen deelnemers toonde aan dat het eten van watermeloenen zelfs kan bijdragen tot het verlagen van het bloedglucosegehalte en voorkomen dat de hypertensie te hoog is, wat een belangrijke risicofactor is voor hartaanvallen en beroertes. Op grond van het stimulerende bewijs van de studie is verder onderzoek beslist met een veel grotere groep deelnemers.

 
0
0
0
s2sdefault