Walnoot

Waar zijn walnoten goed voor?

Botanische naam: Juglans regia

De echte walnoot is een zomergroene loofboom uit de familie van de walnoot. Economische wordt de boom door zijn vruchten en edel hout als fineerhout.

Archeologische vondsten hebben bewezen dat de walnoot al meer als 9000 jaar bestaat. Ze konden zelfs de ijstijd overwonnen hebben en kwamen naderhand door de romeinen naar duitsland, waar ze dan verbouwd werden. Bosgebieden met walnootbomen zijn bekend uit Kirgisistan, waar de bomen in hoogtes van 1000 tot 2000 meter te vinden zijn. In midden europa groeit de bekende kleine soort alleen in tuinen, op boerderijen en in de bossen van duitsland en oostenrijk. Grotere vruchten zijn uit noord amerika en in het bijzonder californie bekend, deze smaken bijzonder aromatisch.

Gezondheidsvoordelen van walnoten

Walnoten bevatten een hele rij gezonde inhoudsstoffen. Ze bevatten het meeste Linolenzuur (een gezond omega3 vetzuur voor het hart) van alle andere notenvruchten (7490 mg/ 100g), deze zijn rijk aan Tocopherolen, dit zijn verschillende vitamine E vormen. Spoorelementen zoals zink zijn belangrijk voor gezond haar en een gezonde lever, kalium zorgt voor een gezonde Hartspier, evenals calcium, ijzer, zwavel en fosfor, dit zijn andere belangrijke mineralen. Vitamines A, B1, B2, B3, C en pantothensuur behoren tot de gezondheidsvoordelen van walnoten. Studies hebben aangetoond dat de vruchten een beschermend effect hebben tegen diabetes II. De olie van walnoot kan belangrijk zijn bij hoge bloeddruk en stress, een theelepel per dag is al genoeg. De consumptie van walnoten heeft ook een positief effect op hart- en vaatziekten en kan zelfs de prostaatkanker vertragen.

Het hoge vitamine C gehalte bevnidt zich vooral bij halfrijpe noten en de bladeren, die ook rijk aan belangrijke stoffen is. Doordoor kunnen huidaandoeningen zoals acne en eczeem, maar ook veel transpiratie behandelt worden.  Al in de oudheid werden de extracten van de walnoot gebruikt in de geneeskunde. In de natuurgeneeskunde worden ze gebruikt voor diarree, Darpa parasieten, bloedarmoede, en voor wondgenezing. Een smaakvolle likeur wordt geproduceerd uit de stille groene noten in Servië, Kroatië en Italië. Bij het bereiden van pruimen brengen een paar sub-gemengde groene walnoten een onderscheidende smaak.

0
0
0
s2sdefault