Knoflook

Waarvoor is knoflook goed?

Botanische naam: Allium sativum

In Egypte werd de knoflook vereerd voor zijn geneeskrachtige eigenschappen. Nauw gerelateerd aan de ui, heeft deze bolwortel heeft een geurige scherpte. Het is niet alleen een lekker veelzijdig levensmiddel, maar is ook goed voor de gezondheid en voor tientallen verschillende ziekten. Verse knoflook is beter dan elke vorm van verwerking, zoals gehakt, bevroren of gedroogd in vlokken. Hele knoflookknollen zijn ongeveer een maand fris in een open houder, bij voorkeur zonder zonnebestraling.

Gezondheidsvoordelen

Met knoflook krijgt u een uitstekend hoeveelheid van mangaan - 23% van de dagelijkse waarde, met essentiële aminozuren en antioxidanten die fantastische artefacten in het lichaam kunnen veroorzaken, waaronder de vorming van gezonde botten en bindweefsel, botmetabolisme, calciumintake en goede schildklierfunctie om maar een paar te noemen. Knoflook bevat ook 17% van de dagelijkse behoefte aan vitamine B6 en 15% vitamine C, en levert ons lichaam voldoende hoeveelheden calcium, fosfor en selenium. Talrijke studies tonen een verbazingwekkend gezondheidspotentieel van knoflook op bijna elk gebied van het lichaam, van het verwijderen van zware metalen, tot het voorkomen van talrijke aandoeningen, b.v. koude verkleuring van de slagaders en zelfs vertragen het verouderingsproces.

Voedingsstoffen:

Een portie knoflook (28 g) bevat:

Calorieën                                           42
Koolhydraten                                    9 g
Eiwitten                                            2 g
Natrium                                          5 mg
Vezel                                                1 g

 

Studies over knoflook

In een studie is bewezen dat knoflook kanker-preventieve eigenschappen heeft die effectief zijn bij verschillende vormen van kanker om  ze eventueel te bestrijden waaronder maag-, long- en darm- en borstkanker.

Knolfook olie wordt al eeuwenlang wereldwijd gebruikt voor bescherming tegen bacteriën, virussen en parasitaire infecties. Dit wordt gedaan om het immuunsysteem te versterken, tumorgroei te voorkomen en om de cellen tegen vrije radicalen te bescherming door middel van zijn antioxiderende eigenschappen.

Studies hebben aangetoond dat er een verband is tussen knoflook en het verwijderen van zware metalen in het lichaam, zoals lood, kwik, cadmium en arseen.

0
0
0
s2sdefault